Acnetherapie

Acnetherapie

Naast de diepte reiniging (verwijderen van mee-eters en puistjes door de huidtherapeut), is het belangrijk dat de huid weer normaal gaat functioneren, zodat de huid weer gezond wordt. Als de huid weer gezond is blijft de acne onder controle. De factoren die mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van acne moeten worden aangepakt.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Hoe pakken we Acne aan?

 • Verdunnen van de hoornlaag
  de verdikte hoornlaag moet dunner gemaakt worden zodat de dode huidcellen de talgklieren niet meer kunnen verstoppen en de talg zich niet meer ophoopt in de talgklier.
 • Verlagen van de talgproductie
  hormonen en erfelijke belasting kunnen zorgen voor een verhoogde talgproductie. Verlagen van de talgproductie is nodig om comedonen (mee-eters) te voorkomen en om de groei van de Propionibacterium acnes tegen te gaan. Deze bacterie voedt zich namelijk met talg.
 • Uitschakelen van de Propionibacterium acnes
  op iedere huid zijn deze bacteriën te vinden, ze gaan zich pas vervelend gedragen als ze in veel grotere hoeveelheden aanwezig zijn dan normaal. Bij een acnehuid worden wel 100x meer P. Acnes bacteriën aangetroffen dan bij een huid die geen acne vertoont.
 • Verwijderen van de comedonen (mee-eters)
  er zijn 2 soorten mee-eters, de zwarte 'open mee-eters' en de witte 'gesloten mee-eters' . Bij een gesloten mee-eter zit een dun laagje huid over de uitvoergang van de talgklier heen, de witgele kleur van de talg schijnt er doorheen. Over het algemeen is de gesloten soort vaak de boosdoener van het ontstaan van een pustel (puistje).

De behandeling bij Es-sense

Tijdens de intake bepaalt de huidtherapeut in samenspraak met u het behandelplan. De therapie kan bestaan uit één of een combinatie van de volgende behandelmethoden:

 • (Diepte)reiniging
  de methode die toegepast wordt om de mee-eters en puistjes te verwijderen is het met de vingers uitdrukken van de talg tot de talgklier helemaal leeg is.
 • Peeling
  hiermee kunnen de bovenste huidlagen verdund worden, zorgt voor remming van de talgproductie en werkt antibacterieel. Het verkregen resultaat houdt stand als de huid onderhouden wordt met huidverzorgingsproducten.
 • Behandeling met ZO Skin Health en ZO Medical
  een productlijn op medische/therapeutische basis die de bovenste huidlagen dunner maken, de talgproductie verlagen en een antibacteriële werking hebben.
 • Beschermen tegen UV-straling en zon
  er wordt aangeraden om een acne huid of een huid met littekens goed te beschermen tegen UV-straling. Op deze manier kun je voorkomen dat littekentjes of rode vlekjes donker gaan kleuren.

De behandeltermijn en het resultaat

Het behandeltraject zal in de eerste paar maanden wat intensiever zijn dan in de periode daarna. Er wordt gestart met een aantal wekelijkse behandelingen in combinatie met huidverzorging thuis. Geleidelijk aan begint de huidstructuur te veranderen, normaliseert de talgproductie, blijven de ontstekingen weg en wordt de huid egaler en glanzend. Na 1-2 maanden kunnen de behandelingen in de praktijk worden afgebouwd. Omdat acne een chronische huidaandoening is zal het resultaat onderhouden moeten worden. De behandelfrequentie varieert dan van persoon tot persoon. In een enkel geval zal er antibiotica nodig zijn om de ontstekingen aan te pakken. De huidtherapeut zal in dat geval contact opnemen met de huisarts. Als de acne onder controle is en er zijn rest littekentjes achter gebleven, dan kunnen deze ook behandeld worden indien dit gewenst is. Meer over de behandeling van Acne littekens leest u hier

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: