Behandeling Rosacea

Behandeling Rosacea

'Ik heb zo'n rode huid!' 'Het lijkt wel alsof ik de hele dag bloos!' 'Ik heb zo'n droge gevoelige huid, ik kan niks verdragen op mijn huid!' Als je last hebt van de huidaandoening Rosacea, dan herken je deze spreuken. Herkennen is één, de behandeling is twee. Laat het niet zo ver komen dat de symptomen de overhand krijgen!

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Behandeling bij Es-sense

Wellicht ben je met de klacht al naar de huisarts geweest of zelfs naar de dermatoloog. Hoogstwaarschijnlijk heb je één van de medicijnen metronidazol of tetracycline voorgeschreven gekregen. De werking hiervan is niet bewezen, echter blijkt op wat langere termijn dat de klachten wat verminderen, maar daar blijft het bij. In het ergste geval helpt het niet.

Es-sense streeft ernaar om de gehele huid gezond te maken en dus niet alleen de symptomen te behandelen! Wat erg opvallend is bij mensen die Rosacea hebben is dat ze allemaal een verhoogde talgproductie hebben, de huid is dus vet.

'Maar de huid voelt juist droog aan, hoe zit dat dan?' De huid voelt droog aan omdat de huid vochtarm is, dit heeft niks met de aanwezigheid van talg te maken. De huid kan wat ruw aanvoelen doordat de bovenste huidlaag, de opperhuid, sterk verhoornd is. Er zitten teveel dode huidcellen aan het huidoppervlak.

Wat willen we met de behandeling bereiken:

  • reguleren talgproductie.
  • hydratatie van binnen uit.
  • herstellen van de huidbarrière, zodat de huid niet meer overgevoelig is.
  • dunner maken van de opperhuid.
  • stimuleren van de huidfuncties van de lederhuid (de huidlaag onder de opperhuid).
  • beschermen tegen licht van buitenaf.
De huid gezond maken doen we met de producten van dr. Obagi, zie hiervoor ZO Skin Health en ZO Medical.

Resultaat en behandeltermijn

De huid verandert zichtbaar in een korte termijn. De eerste positieve effecten zijn al na een paar weken zichtbaar en de huid blijft verbeteren. Het vernieuwingsproces van de huid zal zo'n 4 maanden duren, de huid ziet er weer fris en gezond uit. Dit is nog maar het begin, want de huid blijft verbeteren. Niet alleen de zichtbare symptomen van rosacea zullen verdwijnen, maar de huid oogt nog een stuk jonger ook.

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: