ZO Skin Health en ZO Medical

ZO Skin Health en ZO Medical

Bij Es-sense wordt gewerkt met de medische en cosmetische productlijn van Dr. Zein Obagi, marktleider in de VS. De filosofie achter de producten is uniek en daarom onderscheiden deze producten zich van de overige producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Er wordt niet gekeken naar specifiek dat ene huidprobleem, maar naar alle aspecten van de huid. Een huid kan pas weer gezond worden als alle functies optimaal werken.  De werking van de producten is wetenschappelijk bewezen.

'De gezonde huid glanst, is egaal, stevig, tolerant, gehydrateerd, volumineus en vrij van ziektes'.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Waardoor kan de huid uit balans zijn?

Als de huidbarrière (beschermingslaag in de huid) niet goed functioneert is onze huid niet optimaal bestand tegen allerlei externe invloeden. De huid maakt niet snel genoeg nieuwe huidcellen aan en hydrateert zichzelf niet meer. Ook is de hoornlaag (buitenste huidlaag) vaak te dik waardoor er huidproblemen kunnen ont

"Mijn huid is zo droog, ik moet wel meerdere keren per dag smeren!"
Deze zin wordt in de praktijk veel gehoord. De droogheid van de huid is gecreëerd doordat we gewend zijn om zogenaamde hydraterende crèmes of moisturizers (speciale vochtinbrengende crème) te gebruiken. De bovenste huidlaag wordt dichtgesmeerd, waardoor de levende huidlagen zelf geen moeite meer doet om vocht aan te maken. Door de huidbarrière weer te herstellen en sterk te maken kan de huid zichzelf weer hydrateren.

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden?

 • Acne
 • Acne rosacea
 • Pigmentvlekken
 • Huidveroudering
 • Grove huidstructuur
 • Vale grauwe huid
 • Littekentjes
 • Vochtarme huid

Hoe krijgen we de huid weer gezond?

Door dagelijks een aantal stappen te doorlopen kunnen we de huid laten transformeren van een ongezonde huid naar een gezonde huid:
 1. Reinigen- verwijderen van onzuiverheden. Verbetering van de doorlaatbaarheid van de huid wat belangrijk is voor de volgende stappen. Onschadelijk maken van vrije radicalen (schadelijke stoffen) en voeden.
 2. Activeren- verwijderen van de bovenste huidlaag (dode huidcellen). Verwijderen van talg.
 3. Stimuleren- verminderen van pigmentatie, lijntjes eb acne. De celfuncties worden gestimuleerd. Belangrijk ingrediënt is Retinol: bewezen werkstof bij celvernieuwing.
 4. Kalmeren en voeden- verminderen van roodheid en irritatie.
 5. Beschermen: UV-straling en zon blokkeren om toekomstige schade aan de huid tegen te gaan.

Wat is het resultaat?

Binnen een paar weken treedt de eerste zichtbare verbetering op. De huid kan nog roodheid en schilfertjes vertonen, maar de structuurverbetering van de huid heeft al zijn entree gemaakt. Er gaat een wat langere termijn overheen voordat de huid zijn totale transformatie door heeft gemaakt, de zichtbare verbetering heeft een positief effect op de rimpels en lijntjes, donkere ouderdom- en pigmentvlekken, huidtoon, structuur, stevigheid en elasticiteit. Door goed en langdurig gebruik van de producten kun je het resultaat in stand houden.

Waardoor werkt ZO Medical beter dan gewone cosmetica?

De producten zijn niet gemaakt om de huid direct lekker te verwennen met een zachte crème. Ze hebben een (medisch) doel en dat is de huid weer gezond en stralend krijgen. Daar is iets meer voor nodig dan een crème die lekker aan voelt op de huid, zoals:
 • Hoge concentratie werkstoffen- vooral ZO Medical bevat hoge concentraties werkzame stoffen, vooral retinol. De huid gaat hierop reageren: roodheid, irritatie, lichte schilfering. Het is tijdelijk maar noodzakelijk.
 • Hoogstaande aflevertechnieken- die zorgen ervoor dat de werkstoffen op de juiste plek in de huid gebracht worden. Dr. Obagi gebruikt voornamelijk Oleosomen in zijn producten als aflevertechniek, deze zijn het meest effectief.
 • Stabiliseringtechnieken-die zorgen ervoor dat instabiele stoffen intact kunnen worden afgeleverd.
 • In geen geval mogen er crèmes gebruikt worden die niet geadviseerd zijn. Het kan de werking van de voorgeschreven werkstoffen te niet doen. De producten van dr. Obagi zijn zo op elkaar afgestemd dat ze elkaar versterken.

Kwaliteit en begeleiding

De medische productlijn ZO Medical mag alleen toegepast worden door huidtherapeuten en artsen die opgeleid zijn door de distributeur.

Nascholingen zijn verplicht.
U wordt gedurende het gebruik van de producten intensief begeleid. In de startfase zult u regelmatig op controle komen. Niet iedere huid reageert hetzelfde, door regelmatig contact te hebben kunnen we, indien nodig, het behandelplan aanpassen.

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: