Cosmelan

Cosmelan

Een uitermate effectieve behandeling bij de aanpak van pigmentvlekken (hyperpigmentatie), die veroorzaakt zijn door de zon. De behandeling geeft al een goed resultaat binnen 4 weken. De pigmentproductie wordt geremd waardoor het pigment steeds minder zichtbaar wordt. Deze behandeling is geschikt bij; zonbeschadiging, ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker (melasma), en sproeten.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat doet Cosmelan?

De ingrediënten in het masker en de produkten zijn zo samengesteld dat ze elkaar aanvullen. Melanine is de bruine kleurstof van de huid en tyrosinase is het enzym dat betrokken is bij de aanmaak van melanine. In de producten van Cosmelan zitten meerdere soorten tyrosinaseremmers. Hierdoor wordt er minder melanine aangemaakt.

De behandeling bij Es-sense

De behandeling bestaat uit één tot drie praktijkbehandelingen die plaats vinden in een tijdsbestek van twee weken. Thuis wordt de behandeling voortgezet door dagelijks gebruik van een samengesteld aantal producten.

Het aantal praktijkbehandelingen is afhankelijk van de ernst van de pigmentaandoening. Bij een hevige vorm wordt er 2 dagen voor de Cosmelan behandeling een oppervlakkige peeling gedaan om de huid voor te bereiden op de Cosmelan behandeling.

De Cosmelan behandeling in de praktijk bestaat uit het aanbrengen van een masker, dat gedurende 8-10 uur op de huid moet blijven zitten. Het masker is zichtbaar door zijn gele kleur, maar geheel gevoelloos. Na het aanbrengen van het masker en verkregen instructies is praktijkbehandeling beëindigd. Thuis wordt het masker na de verstreken tijd er weer afgehaald.

Welke huidreacties kunnen er verwacht worden?

Er is een transformatieproces in gang gezet in de huid, er gebeurt heel veel vanaf het eerste moment dat het masker op de huid wordt aangebracht. De huid verbetert aanzienlijk en deze verbetering geldt niet alleen voor de pigmentatie maar ook krijgt de huid weer een mooie glans, fijnere huidstructuur en fijne lijntjes verzachten. Het is even doorzetten want de reactiefase kan vervelend zijn: zwelling, roodheid, schilfers, jeuk, branderige en trekkerige huid, maar dit alles is van tijdelijke aard en neemt geleidelijk af.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Binnen 3-4 weken zijn de meeste huidreacties verdwenen en is het eerste zichtbare resultaat behaald. De vlekken zijn aanzienlijk minder geworden of zelfs helemaal weg. De verbetering zet door bij het thuisgebruik van de producten. Na ongeveer 6-12 maanden is het volledige eindresultaat bereikt.

Nazorg

Naast de Cosmelan behandeling moet de huid iedere 2 uur beschermd worden tegen zon en UV-straling.

Cosmelan Pack

Deel dit via: