Elektrisch epileren

Elektrisch epileren

Tijdens het intakegesprek heeft de huidtherapeut bepaald dat uw haartjes het beste behandeld kunnen worden door middel van elektrische epilatie, of een combinatie van elektrische epilatie en IPL. Wat houdt de behandeling in?

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat doet elektrisch epileren met een haartje?

Door de warmte wordt de haarmatrix beschadigd en de haar laat los. Ondanks de beschadiging komt er hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe haar, deze is echter dunner en zwakker. Een haartje heeft meerdere behandelingen nodig voordat deze uiteindelijk weg zal blijven.

De behandelingen bij Es-sense

Eén voor één worden losgelaten haartjes uit het haarzakje gehaald. Een haartje laat los door verhitting met een hete naald, dat in het haarzakje wordt gestoken en dat stroom geleidt. De behandeling is niet geheel pijnloos. Over het algemeen wordt de behandeling goed verdragen, indien gewenst kunt u aan uw huisarts een verdovende crème voor de huid vragen. Na de behandeling bent u voor dat moment direct de haren kwijt. De huid kan wat rood zien en wat lichte zwelling vertonen op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten. Direct na de behandeling wordt de huid gekoeld en beschermd tegen UV-straling en zon.

De behandeltermijn en behandelfrequentie

De duur van het behandeltraject hangt af van de locatie. Haargroei in het gelaat, ontstaan door hormonen, is bijvoorbeeld hardnekkiger dan haargroei op het lichaam. De behandeltermijn varieert van enkele maanden tot jaren. Het is mogelijk dat onderhoudsbehandelingen nodig zijn. Hormonen kunnen zorgen voor blijvende haargroei, de frequentie van onderhoudsbehandelingen zullen dan ongeveer 2/3 per jaar zijn. De behandelfrequentie is afhankelijk van de snelheid van de haargroei. Als er haren staan kan in principe weer behandeld worden. Gemiddeld genomen wordt gestart met 1x per week 30-45 minuten, na een paar maanden wordt de frequentie geleidelijk afgebouwd.

Het resultaat

De groei van een haar maakt 3 groeifases door. Alleen als de haar in de 1e groeifase zit, dan zit deze nog vast in de huid en kan effectief behandeld worden. Ondanks de beschadiging komt er hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe haar, deze is echter dunner en zwakker. Nog een paar keer behandelen en uiteindelijk blijft de haar weg. Gemiddeld zal 80% van de haargroei verdwijnen.

Verschillende factoren oefenen invloed uit op het resultaat:
  • hormoonhuishouding- overgang, hormoonpreparaten en aandoeningen die de hormoonbalans kunnen beïnvloeden en voor extra haargroei zorgen, hierdoor duurt het langer dan normaal voordat het eindresultaat wordt bereikt.
  • bepaalde medicijnen kunnen haargroei stimuleren.
  • indien u de haren blijft uittrekken zal de behandeltermijn langer zijn. (zie voor- en nazorg).

Voorzorg- en nazorg

De haartjes mogen een paar weken voor de eerste behandeling er niet meer door harsen of epileren worden uitgetrokken. Wel mag worden geschoren of geknipt. Op de dag van de behandeling moet de haar minimaal 1 mm lang zijn, zodat deze met een pincet te pakken is. Als de huid nog erg rood is na de behandeling, mag thuis gekoeld worden met een coldpack of een koude natte doek. De huid dient beschermd te worden tegen UV-straling en zon. Zonder bescherming is de kans op het ontstaan van pigmentvlekken aanwezig.

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: