IPL couperose

IPL couperose

Tijdens de intake stelt de huidtherapeut voor om de couperose, bloedblaasjes, spiders of een andere aandoening waarbij de oppervlakkig gelegen adertjes zichtbaar zijn in de huid, te behandelen met IPL (Intense Pulsed Light). Wat houdt deze behandeling in?

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat is IPL?

IPL (Intense Pulsed Light) ook wel flitslamp genoemd, is een methode die toegepast wordt om diverse huidaandoeningen te behandelen. De huid absorbeert het licht van verschillende golflengtes om het weefsel waar de aandoening zich bevindt te verhitten. Er treedt weefselschade waardoor de aandoening verminderd en uiteindelijk weg gaat.

Wat doet IPL bij couperose?

IPL kan ingezet worden voor het definitief verwijderen van oppervlakkige adertjes in de huid. De flitsen die met de IPL op de huid gegeven worden dringen met een specifieke golflengte de huid binnen. Om de adertjes goed te kunnen behandelen wordt de rode kleur van het adertje gebruikt als geleider, hier wordt de warmte aan afgegeven. De warmte zorgt ervoor dat het adertje verbrand, zonder dat de huid daarbij verbrand, en er geen circulatie meer plaats kan vinden. Binnen een aantal weken tot maanden zijn de adertjes niet meer zichtbaar.

De behandeling bij Es-sense

De flits die gegeven wordt voelt als een licht stroomstootje en is heel goed te verdragen. Door de warmte kan de huid wat rood zien. Direct na de behandeling wordt de huid beschermd tegen UV-straling en zon.

De behandeltermijn en het resultaat

Gemiddeld genomen zijn er voor de behandeling van één gebied 1-4 behandelingen nodig, het aantal is mede afhankelijk van de soort en de ernst van de aandoening, de huidskleur en de nazorg. Indien er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn geldt er een behandelfrequentie van 4-6 weken. Na iedere behandeling wordt het adertje minder zichtbaar of verdwijnt. Een adertje dat volledig verdwenen is zal niet meer terug komen, maar er kunnen in de toekomst wel nieuwe adertjes ontstaan.

Voor- en nazorg

De huid mag niet gebruind zijn door de zon of zonnebank en mag niet behandeld zijn met bruin-zonder-zon. Dit om complicaties te voorkomen. De huid zal na de behandeling wat rood zien, dit neemt binnen enkele uren af. Ook kan de huid plaatselijk gezwollen zijn. De huid moet tot 4 weken na de laatste behandeling beschermd worden tegen UV-straling en zon. Zonder bescherming is de kans op het ontstaan van pigmentvlekken aanwezig.

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: