IPL ontharen

IPL ontharen

Tijdens de intake geeft de huidtherapeut u het advies om de haartjes te laten behandelen met IPL (Intense Pulsed Light). Wat houdt deze behandeling in?
IPL (Intense Pulsed Light) ook wel flitslamp genoemd, is een methode die toegepast wordt om diverse huidaandoeningen te behandelen. De huid absorbeert het licht van verschillende golflengtes om het weefsel waar de aandoening zich bevindt te verhitten. Er treedt weefselschade waardoor de aandoening verminderd en uiteindelijk weg gaat.

 

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat doet IPL bij (over) beharing?

IPL kan ingezet worden voor het langdurig of definitief verwijderen van haren. De flitsen die met de IPL op de huid gegeven worden dringen met een specifieke golflengte de huid binnen. Om de haartjes effectief te kunnen behandelen moet een haar donker van kleur zijn, de bruin zwarte kleur van de haar wordt gebruikt als geleider. De warmte wordt via de haar naar de haarwortel geleid en zorgt daar voor verbranding van de haarpapil. De haarpapil wordt beschadigd, de haar valt binnen twee weken uit en er komt een zwakkere haar terug. Als de haar een aantal keer flink beschadigd wordt blijft deze weg.

De behandeling bij Es-sense

De flits die gegeven wordt voelt als een licht stroomstootje en is heel goed te verdragen. Door de warmte kan de huid wat rood zien. Direct na de behandeling wordt de huid beschermd tegen UV-straling en zon.

6-10 Behandelingen zijn er gemiddeld nodig om definitief of langdurig van de haren af te zijn. De behandelfrequentie is afhankelijk van het te behandelen gebied en kan variëren van 4-8 weken. Naar mate de behandelingen vorderen groeien de haren langzamer en komen er steeds minder haren terug.

Wat is het resultaat?

De haargroei wordt deels beïnvloed door hormonen. De hormonen kunnen er ook voor zorgen dat niet alle haren definitief weg blijven na het behandeltraject. De kans is aanwezig dat er onderhoudsbehandelingen nodig zijn om het resultaat in stand te houden. Zwangerschap, overgang en gebruik van bepaalde medicijnen zorgen voor een schommeling van de hormoonspiegel, met haargroei als gevolg.

Voor- en nazorg

Bij de intake moeten de haren zichtbaar zijn voor de huidtherapeute, dan kan bepaald worden of de haren in aanmerking komen voor IPL. De huid mag niet gebruind zijn door de zon of zonnebank en mag niet behandeld zijn met bruin-zonder-zon. Dit om complicaties te voorkomen. Bij vervolgbehandelingen worden de haren thuis weggeschoren, of anderszins maar dan zal de huidtherapeute dit aangeven.

De huid zal na de behandeling wat rood zien, dit neemt binnen enkele uren af. De huid moet tot 4 weken na de laatste behandeling beschermd worden tegen UV-straling en zon. Zonder bescherming is de kans op het ontstaan van pigmentvlekken aanwezig.

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: