Microneedling

Microneedling

Met deze behandelmethode wordt de huid gestimuleerd om weer egaler te worden, doordat er meer volume in de huid komt. De aandoeningen waarbij microneedling wordt ingezet zijn:
acne littekens, grove porien, fijne lijntjes en rimpels.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat is microneedling?

Het principe van deze behandeling bestaat uit het maken van kleine minuscule gaatjes in de huid door het prikken met kleine naaldjes. Deze naaldjes kunnen zitten in een stampertje, een roller of een elektrische pen.

Wat doet microneedling met de huid?

De kleine gaatjes die in de huid worden gemaakt zorgen ervoor dat er een natuurlijke reactie op gang wordt gebracht, waarbij de bindweefselcellen geprikkeld worden om o.a. nieuwe collageenvezels en elastinevezels te vormen, deze geven de huid stevigheid en elasticiteit. De huid gaat zich ook vernieuwen doordat de bovenste huidlagen af gaan schilferen en gezonde cellen versneld worden aangemaakt.

De behandeling bij Es-sense

Bij Es-sense wordt microneedling toegepast op de elektrische manier met de Enterpen. Als de behandeling wordt toegepast op een groot gebied dan is een verdovende crème wenselijk. U kunt een recept aanvragen bij de huisarts voor Emla of Pliaglis crème, deze crèmes hebben een inwerktijd, lees hiervoor de bijsluiter. De huidtherapeut bepaald de diepte die nodig is om het gewenste resultaat te kunnen behalen. Na de behandeling zal de huid enkele uren rood zien, de gaatjes zijn niet zichtbaar. De huid kan tot een paar dagen na de behandeling nog wat geïrriteerd zijn. De behandeling wordt in kuurverband toegepast iedere 4-8 weken een behandeling en de kuur bestaat uit 4-8 behandelingen, afhankelijk van de klacht.

Wat is het resultaat?

De huidstructuur wordt fijner, de huid wordt zachter, egaler en glanzend. Als de kuur voorbij is, is het goed om de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen te blijven stimuleren door 3-6 keer per jaar een microneedling behandeling te ondergaan. Het resultaat wordt zo in stand gehouden. Ook kan het resultaat onderhouden worden met de medische/therapeutische productlijn ZO Skin Health en ZO Medical.

Nazorg

Als de huid nog warm aan voelt na de behandeling kan de huid gekoeld worden door er een koude natte doek op te leggen. Door de behandeling wordt de huid extra gevoelig voor UV-straling en zon. Geadviseerd wordt om een kwalitatief goed zonbeschermingsproduct te gebruiken. De huidtherapeute kan u hierover adviseren. Meer over beschermen tegen UV-straling en zon leest u hier

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: