Peeling

Peeling

Voor diverse huidproblemen kan een peeling een oplossing bieden. Bijvoorbeeld voor acne, pigmentvlekken, huidveroudering, littekens, grove huidstructuur. Of misschien wil je gewoon eens een opfrisbeurt voor je huid.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat is een peeling?

Een peeling is een zuur, een etsende stof of een combinatie van verschillende zuren en stoffen, welke op de huid wordt aangebracht in de vorm van een vloeistof of masker. De peeling dringt in de huid door tot een gewenste diepte. Met bijvoorbeeld een oppervlakkige peeling haal je de bovenste dode huidcellen weg, zodat je de huid stimuleert en weer laat glanzen. Met een middeldiepe tot diepe peeling wordt er echt aan de structuur van de huid gewerkt. Zodat huidproblemen zullen verminderen of zelfs oplossen. Dit betekent een vermindering van pigment, acne, grove poriën, littekens, fijne lijntjes en littekens.

Wat is het verschil tussen de diverse soorten peelings?

Peelings zijn er in allerlei varianten. De soort peeling wordt gekozen op basis van o.a. wat we in de huid willen verbeteren, de huidskleur en huidtype en natuurlijk de wens van de cliënt. De ene peeling zorgt voor een hevige vervelling en de andere geeft nauwelijks reactie. Bij een oppervlakkige tot middeldiepe peeling is 1 behandeling meestal niet voldoende om het gewenste resultaat te behalen. De peeling wordt daarom in kuurverband gegeven, 4-6 peelings met 1-3 weken hersteltijd ertussen. Bij een middeldiepe tot diepe peeling bestaat het aantal behandelingen uit 1-4 peelings achter elkaar, de huid heeft wat meer tijd nodig om te herstellen en mag daarom na 4 weken (middeldiepe peeling) of zelfs pas na een half jaar (diepe peeling) weer herhaald worden.

De behandeling bij Es-sense

De peeling wordt aangebracht op een goed gereinigde en ontvette huid. Gedurende een aantal minuten zal de peeling op de huid blijven zitten, met een prikkend gevoel als gevolg. Als de gewenste diepte is bereikt wordt de peeling geneutraliseerd en kan er eventueel gekozen worden voor een herstellend masker. De huid zal wat rood zien na de behandeling. Indien er vervelling gaat optreden, begint dit meestal op dag 2 en kan een paar dagen tot ongeveer 10 dagen aanhouden, dit is afhankelijk van de intensiteit van de peeling.

Wat is het resultaat?

an een frisse glans tot een volledig getransformeerde huid, waarbij de rimpels minder zichtbaar zijn geworden, fijnere structuur en minder (pigment) vlekken.

Nazorg

De cliënt krijgt instructies mee naar huis. De nazorg m.b.t. bescherming tegen UV-straling en zon is voor alle peelings gelijk: Niet zonder een kwalitatief goed zonbeschermingsproduct de deur uit en iedere 2 uur smeren als je gedurende de dag regelmatig buiten bent, ook al schijnt de zon niet! Meer over beschermen tegen UV-straling en zon leest u hier

Aandoeningen die met deze therapie behandelt kunnen worden

Deel dit via: