Acne

Acne

Puistjes zijn natuurlijk nooit welkom. Maar het wordt pas echt vervelend als je er meer dan één hebt en dan ook nog eens in je gezicht en op de rest van je lichaam. Gelukkig is de kans groot dat we met de juiste behandeling, productgebruik en therapietrouw, de acne onder controle krijgen; zelfs zonder medicijnen!

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Hoe ontstaat Acne?

Er zijn verschillende vormen van acne; van een paar puistjes tot ernstige ontstekingen met littekens tot gevolg. Acne ontstaat door een verstoorde werking van de talgklieren. Deze scheiden overmatig talg af en dat zorgt samen met de Propionibacterium acnes en een verdikte hoornlaag (de bovenste huidlaag) voor een verstopping in de uitvoergangetjes van de talgklieren. Zo ontstaan er comedonen (mee-eters), pustels (puistjes), papels (rode bultjes) en cysten.

Wat zijn de oorzaken?

Hormonen zijn in de meeste gevallen de veroorzakers van acne. In de puberteit kan er een overgevoeligheid ontstaan voor androgene hormonen. En ook tijdens de zwangerschap en menstruatie kunnen hormonen voor overlast zorgen, omdat deze de talgproductie verhogen en zo acne veroorzaken. Er zijn echter ook andere niet hormonale oorzaken, zoals: erfelijke aanleg, stress, chemische stoffen, wrijving en druk op de huid, voeding en sommige soorten geneesmiddelen.

De Behandeling bij Es-sense

Tijdens de intake proberen we allereerst de oorzaak van de acne te achterhalen, zodat er een aangepast advies gegeven kan worden en een behandelplan wordt opgesteld. Zoals eerder vermeld zullen in veel gevallen een verdikte hoornlaag, een verhoogde talgproductie en de Propionibacterium acnes de veroorzakers van acne zijn. Deze boosdoeners worden gedurende het behandeltraject bestreden. Acnetherapie kan bestaan uit één of een combinatie van de volgende behandelmethoden:
 • (Diepte)reiniging
  Het verwijderen van mee-eters en pustels (puistje met geel kopje).
 • Peeling
  Hiermee worden de bovenste huidlagen verdund, wat zorgt voor remming van de talgproductie en een antibacteriële werking.
 • Behandeling met ZO Skin Health en ZO Medical
  Een productlijn op medische/therapeutische basis die de bovenste huidlagen dunner maakt, de talgproductie verlaagt en een antibacteriële werking heeft.
 • Bescherming tegen UV-straling en zon
  Wij raden aan om een acnehuid of een huid met littekens, goed te beschermen tegen UV-straling. Op deze manier kun je voorkomen dat littekentjes of rode vlekjes donker gaan kleuren

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: