Acne littekens

Acne littekens

Acne zelf is al vervelend genoeg. Maar daar komt bij dat het vaak ook nog storende, gekleurde vlekjes of littekentjes achterlaat. Deze kunnen echter vandaag de dag goed behandeld worden. Als de acne onder controle is, starten we met de behandelingen. Deze verminderen de littekens en maken bovendien de huid gladder en egaler van kleur.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

De verschillende soorten Acne littekens

Acnelittekens ontstaan door weefselschade en kunnen eruitzien als putjes, verheven plekjes of rood en bruin gekleurde vlekjes. De ernst van de acne bepaalt meestal de mate van littekenvorming, maar dat kan van persoon tot persoon verschillen. Er zijn verschillende soorten littekens:

 • Rood of bruin gekleurde vlekken
  Wanneer een puistje is verdwenen, blijft er nog een aantal maanden een rood vlekje achter. Over het algemeen genezen deze vlekjes vanzelf en is er geen blijvend litteken. Als de puistjes of rode vlekjes blootgesteld worden aan zonlicht, kunnen er donkergekleurde vlekjes (hyperpigmentatie) ontstaan.
 • Putjes (ice-picks) of atrofische littekens
  Diepe ontstekingen zorgen voor deze littekens, en ook worden ze veroorzaakt door het openkrabben van de huid. Ze genezen niet vanzelf.
 • Verheven littekens of hypertrofische littekens
  Als er teveel littekenweefsel aan wordt gemaakt in de huid, kan het gebeuren dat een litteken een verdikking gaat vormen in de huid. Dit zijn hypertrofische littekens en deze kunnen pijn of jeuk veroorzaken.

De behandeling bij Es-sense

Tijdens de intake wordt gekeken naar welke soort littekens er aanwezig zijn in de huid, zodat er een behandelplan kan worden opgesteld. De aanpak kan bestaan uit één of een combinatie van de volgende behandelmethoden:
 • Bescherming tegen UV-straling en zon
  We raden aan om een acnehuid of een huid met littekens goed te beschermen tegen UV-straling. Op deze manier kun je voorkomen dat littekentjes of rode vlekjes donker gaan kleuren.
 • Peeling
  behandeld worden met één of meerdere peelings.
 • Behandeling met ZO Skin Health en ZO Medical
  Zowel acne als de overgebleven littekens kunnen goed behandeld worden met deze medische/therapeutische productlijn.
 • Microneedling
  Zorgt ervoor dat de putjes (ice-picks) in de huid minder zichtbaar worden, doordat er meer volume in de huid komt.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: