Couperose

Couperose

Couperose, bloedblaasjes en spiders
Last van rode wangen of een rode neus door gesprongen adertjes? Stoor je je aan die vervelende rode punt met uitlopertjes in je gezicht? Of heb je last van kleine bloedblaasjes over je hele lichaam? Het zijn geen ernstige aandoeningen, maar worden door veel mensen cosmetisch gezien als zeer storend ervaren. Gelukkig zijn de meeste goed te behandelen.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat is couperose?

Couperose zijn chronisch verwijde rode haarvaatjes oppervlakkig in de huid gelegen. Het komt vaak voor op de wangen en neus, is soms het een gevolg van Rosacea en kan verergerd worden door sporten of het drinken van wijn. Oorzaken kunnen zijn: erfelijke aanleg, zon, trauma en soms is er geen oorzaak voor te vinden. Een ander benaming voor couperose is: teleangiëctastieën.

Wat is een spider naevus?

Een spider naevus, oftewel een spinnenkop, is ook een vorm van een chronisch verwijd bloedvaatje. De naam verraadt het uiterlijk al, het lijkt op een spinnetje; een kopje in het midden en wat uitlopers rondom.

Wat is een Cherry Angioma?

Cherry angioma is een klein helderrood bloedblaasje. Dit ontstaat doordat er op één plek een aantal verwijde kleine bloedvaatjes een kluwen vormen. Het is niet bekend wat de oorzaak is. Ze komen doorgaans voor bij mensen die de 25 gepasseerd zijn. Het kan er bij eentje blijven, maar ze kunnen zich ook uitbreiden en verspreidt voorkomen over het hele lichaam. Andere namen voor een Cherry Angioma zijn: Haemangioma Senilis, Bloedvin en Ruby-spot.

De Behandeling bij Es-sense

Tijdens de intake wordt bepaald welke methode het meest geschikt is. Dit is onder meer afhankelijk van de soort, de hoeveelheid en de dikte van de vaatjes. De behandelingen zijn erop gericht om de bloedvaatjes dicht te branden. Doordat er geen bloed meer circuleert in de behandelde vaatjes, sterven ze af en worden afgebroken door het lichaam. De kleur verdwijnt soms direct en anders na een paar behandelingen. De verwijde haarvaatjes hebben geen functie meer en we kunnen ze dus gewoon missen.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: