Gerstekorrels

Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine, harde, witkleurige bultjes in het gezicht. Ze komen meestal voor rond de ogen, op de oogleden en op de wangen en worden veroorzaakt door een ophoping van keratinecellen. Het is fijn om te weten dat ze professioneel eenvoudig verwijderd kunnen worden.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Hoe ontstaat Gerstekorrels?

Hoewel de witte substantie in een gerstekorrel in eerste instantie op talg lijkt, is het een ophoping van keratinecellen. Onze huid bestaat uit keratine en als dat zich ophoopt, worden voornamelijk zweetkliertjes in het gezicht afgesloten, met een gerstekorrel tot gevolg.

De Behandeling bij Es-sense

De gerstekorrelbultjes kunnen we op eenvoudige wijze weghalen. Eerst worden ze ingeprikt met een steriel naaldje, waarna vervolgens door de opening de keratine kan worden uitgedrukt. Door de huid in goede conditie te houden, kun je de kans op nieuwe gerstekorrels aanzienlijk verkleinen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door regelmatig een peeling te ondergaan, of door gebruik te maken van huidverzorgingsproducten zoals ZO Skin Health of ZO Medical.

Nazorg

Om donkere verkleuringen van de huid te voorkomen, is het belangrijk de behandelde plekken goed te beschermen tegen de zon en UV-straling. Daarnaast is het belangrijk dat de huid op een natuurlijke manier herstelt; indien er korstjes ontstaan, mogen deze er niet afgetrokken worden, anders bestaat de kans op littekenvorming.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: