Huidveroudering

Huidveroudering

Rimpels, pigmentvlekken, couperose, huidverslapping, doffe huid....
Allemaal tekenen in de huid die laten zien dat we ouder worden. Het is vanzelfsprekend, maar we zijn er niet allemaal even blij mee. Er zijn diverse processen die veranderen in de huid als we ouder worden. De celdeling wordt trager, er wordt in een langzamer tempo nieuwe huidcellen aangemaakt waardoor de conditie van de cellen achteruit gaat. Vezels die onze huid stevigheid en elasticiteit geven worden ook minder aan gemaakt. Deze processen starten geleidelijk als we de 25 gepasseerd zijn.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Waardoor wordt huidveroudering veroorzaakt?

Als we ouder worden, veranderen er diverse processen in de huid. De celdeling wordt trager en er worden in een langzamer tempo nieuwe huidcellen aangemaakt, waardoor de conditie van de cellen achteruitgaat. Ook vezels die onze huid stevigheid en elasticiteit geven, worden minder aangemaakt. Al deze processen starten geleidelijk als we de 25 gepasseerd zijn en er zijn diverse factoren die de tekenen van het ouder worden kunnen veroorzaken:
 • Erfelijke aanleg
  Een mooie gezonde huid; daar ben je mee gezegend of niet.
 • UV-straling en zon
  Zowel de zon als UV-straling versnellen het verouderingsproces, doordat de elastinevezels beschadigd worden, waardoor de huid vroegtijdig verslapt. Ook kunnen pigmentvlekken en couperose ontstaan. De meest ernstige schade is echter DNA-schade, met mogelijk huidkanker tot gevolg.
 • Medicijnen
  Sommige medicijnen zijn van invloed op huidveroudering, zoals bijvoorbeeld medicijnen die de vrouwelijke hormonen (oestrogenen) onderdrukken.
 • Stress
  Door stress komen veel schadelijke stoffen vrij in het lichaam, die zorgen voor achteruitgang van de kwaliteit van de huidcellen.
 • Roken
  De vezels die betrokken zijn bij de aanmaak van nieuwe huidcellen raken beschadigd, zodat de huid minder snel herstelt en vaak doffer is.
 • Slechte voeding
  Ook te weinig water drinken en onvoldoende inname van vitamines en gezonde voedingsstoffen, zorgen voor achteruitgang van de huidcellen.

De Behandeling bij Es-sense

ijdens de intake wordt aandachtig geluisterd naar uw wensen en er zijn vaak meerdere mogelijkheden die tot een goed resultaat leiden. Allereerst stellen we een behandelplan op, uitgaande van de therapie die het beste bij uw huid en uw wensen past. Es-sense biedt de volgende behandelingsmogelijkheden:
 • ZO Skin Health en ZO Medical
  Een productlijn op medische/therapeutische basis, waarmee alle tekenen van het ouder worden in het gezicht worden aangepakt.
 • IPL
  Met Intense Pulsed Light kunnen de couperose, bloedblaasjes en spiders worden aangepakt.
 • Cosmelanbehandeling
  Een intensieve behandeling om hardnekkige pigmentvlekken aan te pakken.
 • Bescherming tegen UV-straling en zonbescherming
 • Omdat de zon en UV-straling één van de belangrijkste oorzaken zijn van huidveroudering, mag een goede zonbeschermingscrème niet ontbreken.
 • Microneedling
  Het natuurlijk herstelproces van de huid wordt extra gestimuleerd.
 • Peeling
  Op de huid wordt een vloeistof aangebracht, bestaande uit een combinatie van zuren en vaak plantaardige extracten, die ervoor zorgen dat de huid weer gezond gaat functioneren.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: