Melasma

Melasma

zwangerschapsmasker, hormonale pigmentvlekken

'Wat gebeurt er toch met mijn huid!!' Dat vraag je je af als je voor de eerste keer bruine grillige vlekken op je gezichtshuid krijgt. Nooit last van gehad en ineens tijdens een zonnige periode komen ze opzetten. Je vraagt je af: 'Hoe kom ik eraan? Wat is het? Kom ik er ooit nog vanaf? De vlekken weg stoppen onder make-up is een manier, maar de vlekken aanpakken is natuurlijk nog beter.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat is Melasma?

Wat is Melasma?

Melasma is een pigmentstoornis die gekenmerkt wordt door bruine en soms grijsbruine grillige vlekken op de gezichtshuid.

Hoe ontstaat Melasma?

Hoe ontstaat Melasma?

Onder invloed van zon en een onbalans van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron, zoals voornamelijk door zwangerschap, borstvoeding, of gebruik van anticonceptiepil , kunnen deze vlekken ontstaan. Dezelfde vlekken kunnen ook ontstaan door een reactie op bepaalde cosmetica en medicijnen, of zonder een duidelijk aanwijsbare oorzaak. De melanocyten, dat zijn cellen die pigment aanmaken, worden extra gestimuleerd om pigmentcellen te produceren. Als je huid zichtbaar bruin verkleurt door de zon, dan zul je ook merken dat de pigmentvlekken extra donker verkleuren.

De behandeling bij Es-sense

De behandeling bij Es-sense

Het belangrijkste advies: 'Voorkomen is altijd beter dan genezen!' Kom zo min mogelijk in de zon en smeer je in met minimaal factor 30 en zorg dat je zeker iedere 2 uur opnieuw de zonnebrandcrème aan brengt.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: