Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Last van sproeten, ouderdomsvlekken, een zwangerschapsmasker of verkleuringen van onlangs genezen wondjes? Veel mensen storen zich eraan en doen er alles aan om ze te camoufleren. Gelukkig hoeft dat niet meer, want pigmentvlekken zijn effectief te behandelen!
Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken: ouderdomsvlekken (lentigo solaris), zwangerschapsmasker (melasma), sproeten en rood bruine verkleuringen van een onlangs genezen wond(je) (postinflammatoire hyperpigmentatie). De donkere kleur ontstaat overigens door de kleurstof Melanine, veelal als gevolg van:
 • UV-straling en zon
  Zowel de zon als UV-straling zijn de belangrijkste boosdoeners voor al het pigmentleed. Overmatige blootstelling hieraan kan een beschadiging in de huid teweegbrengen. De vlekken ontstaan overigens omdat de melanine ongelijkmatig in de huid wordt verdeeld.
 • Hormonen (oestrogenen en progesteron)
  Hormonen zijn de veroorzakers van 'melasma'; het pigment dat kan ontstaan door gebruik van hormonale anticonceptiemiddelen, of tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Dit alles veelal in combinatie met de zon.
 • Een ontsteking of een wondje
  Als je een ontsteking of een wondje hebt en dit in aanraking komen met de zon, kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Dit wordt Postinflammatoire Hyperpigmentatie genoemd.
 • Overige uitlokkende factoren: Medicatie, ziekten en cosmeticaproducten.

De Behandeling bij Es-sense

Afhankelijk van de soort en diepte van het pigment, wordt er een keuze gemaakt uit een van de volgende behandelmethodes:
 • Bescherming tegen UV-straling en zon
  Bij alle genoemde oorzaken spelen zon en UV-straling een zeer grote rol. Bij preventie van pigmentvlekken of het tegengaan van het nog donkerder kleuren van reeds bestaande pigmentvlekken, mag een kwalitatief goede zonbeschermingscrème met minimaal factor 30 niet ontbreken.
 • Peeling
  Op de huid wordt een vloeistof aangebracht, bestaande uit een combinatie van zuren en vaak plantaardige extracten. Deze zorgen ervoor dat de huidlagen waar het pigment zich in bevindt, loslaten. Bovendien wordt hierdoor de aanmaak van pigmentcellen geremd. Voor een sneller en beter resultaat, adviseren we u daarnaast diverse thuisproducten, zorgvuldig door ons uitgekozen en optimaal afgestemd op uw huidprobleem.
 • ZO Skin Health en ZO Medical
  Deze productlijn op medische/therapeutische basis gaat o.a. pigmentaandoeningen te lijf.
 • Cosmelanbehandeling
  Deze behandeling bestaat uit 1 tot 3 peelings en enkele producten die thuis toegepast worden gedurende enkele maanden. Al na 2 tot 4 weken is er een duidelijk verschil zichtbaar.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: