Rosacea

Rosacea

Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening in het gelaat en kan er heel ernstig uitzien door de felrode ondergrond. En ook al hebt u diverse middelen geprobeerd, toch is het dankzij onze effectieve behandelmethodes de moeite waard om eens vrijblijvend langs te komen om u te laten informeren wat we voor uw huid kunnen betekenen.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Wat is de oorzaak en wat zijn de triggers?

Rosacea komt zowel bij mannen als vrouwen voor en treedt ongeveer op vanaf het 30e levensjaar. Typerend voor rosacea zijn roodheid (couperose) op de wangen en/of neus en kin, al dan niet in combinatie met pustels (puistjes) of papels (rode bultjes). Onderzoekers zijn er nog niet achter wat de oorzaak is van het ontstaan van Rosacea. Wat wel bekend is, is dat Rosacea door je leefstijl beïnvloed kan worden. Zo verergert de Rosacea (tijdelijk) door vaatverwijding, door bijvoorbeeld: alcoholgebruik, een hoge temperatuur, het nuttigen van gekruid voedsel, maar ook door bepaalde medicijnen.

Welke stadia kent Rosacea?

  1. Snel blozende wangen, roodheid, een gevoelige huid en milde couperose.
  2. Naast bovengenoemde kenmerken, ontstaan er in het tweede stadium pustels (puistjes) en papels (rode bultjes). Deze komen voornamelijk voor op de wangen, de neus en de kin, in grove poriën. Als deze gaan ontsteken, kunnen er zwellingen in het gezicht optreden.
  3. De papels en pustels worden groter, de huid verdikt en wordt ruw. Door de verdikking en bloedvatverwijding, kan de huid bovendien extreme vormen aan gaan nemen. Een voorbeeld hiervan is Rhinophyma, oftewel: een verdikking van de neus.

Rosacea kan trouwens (daarnaast) ook klachten aan de ogen geven. Typerend hieraan is het branderige gevoel, alsof er een zandkorreltje in je oog zit.

De Behandeling bij Es-sense

Als u zich herkent in een van de eerder omschreven stadia, kunnen we zeker iets voor u betekenen. Zo bieden we een medische/therapeutische productlijn van ZO Skin Health en ZO Medical. Deze effectieve producten worden, afhankelijk van de aard van de klachten, al dan niet ingezet samen met een IPL-couperosebehandeling. Bovendien raden we aan om een Rosaceahuid goed te beschermen tegen de zon en UV-straling.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: