Steelwratjes

Steelwratjes

De meeste mensen hebben last van steelwratjes; kleine, wat donkergekleurde weke wratjes, die voornamelijk voorkomen in de hals, oksels en liezen. En hoewel ze goedaardig zijn, zijn we ze liever kwijt dan rijk. Gelukkig zijn de wratjes eenvoudig te behandelen.

Neem direct contact op voor een gratis eerste consult

Waardoor ontstaan steelwratjes?

Hoe de wratjes precies ontstaan, is nog niet helemaal bekend. Wel wordt er een verband gelegd met hormonen. Zo hebben bijvoorbeeld veel vrouwen in de overgang last van steelwratjes.

De Behandeling bij Es-sense

De wratjes zijn op een eenvoudige manier te behandelen door middel van elektrocoagulatie. Door de aanraking van het coagulatie-apparaat verdampen de wratjes als het ware en verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Daarna komt er een klein korstje op de behandelde plek en binnen een paar weken is de huid weer mooi egaal.

Nazorg

Om donkere verkleuringen van de huid te voorkomen, moeten de behandelde plekken goed beschermd worden tegen de zon en UV-straling. Het is daarnaast belangrijk dat de huid op een natuurlijke manier hersteld en dat bijvoorbeeld korstjes er niet afgetrokken worden, anders bestaat de kans op littekenvorming.

Uitgebreide informatie over de behandelingen bij Es-sense

Deel dit via: